İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kiprdən yeni xəbərlər (17 iyun)

445 17.06.2013 14:59 Yavru Vatanın səsi A A

“KIBRIS TÜRKÜ’NÜN YOK OLMAYA GİDEN BİR TOPLULUKTAN DEVLET SAHİBİ OLAN HALK NOKTASINA GELMESİNDE BABALARIN KATKISI BÜYÜKTÜR”
 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türkü’nün yok olmaya giden bir topluluktan devlet sahibi olan halk noktasına gelmesinde babaların katkısına dikkat çekerek, “Babalarımızın milli ve dini kimliğe sahip çıkmasının, vatanlarına bağlılığının, ailelerini güven içinde yaşatma kararlığının devlet olmamızdaki payı büyüktür” dedi.
 Eroğlu, Türk tarafı olarak Kıbrıs konusunun adadaki gerçekler temelinde bir antlaşmayla sonuçlanması için önlerinde duran son şansı en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade ederek, “Rum komşularımız eğer samimi şekilde Kıbrıs’taki iki halkın uzlaşmasını istiyorlarsa bir an önce oyalama taktiklerinden vazgeçerek belirlenecek yol haritasına uygun olarak çözüm odaklı bir yaklaşımla görüşme masasına gelmelidir” dedi.
 Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ın çatışma değil barış, huzur ve dostluk adası olmasını istediklerini vurguladı.
 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Babalar Günü” nedeniyle yayınladığı mesajda KKTC’nin her zerresinde babaların değerli hizmetleri sürdüğüne işaret etti.

BAF METROPOLİTİNDEN NEFRET DOLU SÖZLER
 
Baf Metropoliti Yeorgios; “Nefret edilen korkunç azınlık ve cuntanın Helen karşıtları III. Makarios’un işini baltalamasaydı, halkımız özgür olacaktı” dedi.
 Haravgi yukarıdaki başlıkla yansıttığı haberinde Yeorgios’un, III. Makarios’un 100’üncü doğum günü nedeniyle dün düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmayı aktardı.
 Gazete Yeorgios’un, III. Makarios’un dini ve siyasi lider olarak Rum halkını; gücüne, özgüvenine, tarihine ve adaletin gücüne inandırdığını, bunun da Rum halkını İngiliz boyunduruğunu parçalamaya götürdüğünü anlatarak, şunları söylediğini yazdı.
“III. Makarios Bağımsızlıktan sonra da devlet başkanı olarak çok değerli hizmetlerde bulundu. Nefret edilen korkunç azınlık ve cuntanın Helen karşıtları işini baltalamasaydı bugün halkımız özgürlüğün tadını çıkaracaktı.”


 AİHM RUM KAYIP YAKINLARINDAN BİREYSEL BAŞVURU KABUL ETMEYECEK
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Kıbrıslı Rum kayıp yakınları tarafından yapılacak bireysel düzeydeki başvuruları kabul etmeme kararı aldığı bildirildi.
 rumca yayınlanan gazeteler, kemikleri yakın tarihte bulunan Kıbrıslı Rum kayıpların, AİHM’e yakınları tarafından bireysel düzeyde yapılacak başvuruları kabul etmeyeceğini yazdılar.
 Gazete, Rum Kayıp Yakınları Örgütü tarafından dün konuya ilişkin yapılan açıklamada AİHM’in söz konusu kararına değinildiğini ve kararın “sadece AİHM’e başvuru yolunu kapatmakla kalmayıp ayrıca insan haklarına saygının güçlenmesi için uluslararası alanda gösterilen çabaları da engellediğinin” ifade edildiğini yazdı.
 Habere göre, AİHM’in kararında, kemiklerine ulaşılıp kimlik tespitleri yapılan kayıpların akıbetleri konusunda kayıp yakınlarının, KKTC’de kurulan “kayıplara ilişkin birime” başvurmaları gerektiği belirtiliyor.

Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR