İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kipr xəbərləri - (30 iyul)

458 30.07.2013 13:47 Yavru Vatanın səsi A A
CUMHURBAŞKANI EROĞLU, DOWNER’I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı AleksanderDowner’ı kabul etti.
Downer’ı Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ kapıda karşıladı.
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 16.00’da başlayan görüşmeye, Osman Ertuğ yanında, müzakere heyetinden Güneş Onar, Serden Hoca, Ali Tuncay, Oğuzhan Hasipoğlu ve Sonat Altuğ katıldı.
Görüşmeyle ilgili basına açıklama yapılmazken, sadece görüntü alma olanağı verildi.
 
ERK: “KENDİ DAVAMIZI, KENDİ BAKIŞ AÇIMIZLA ANLATMAK İSTİYORUZ”

Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, diplomasiyle tüm dünyada ulaşabilecekleri her kuruma ulaşıp, Kıbrıs Türk halkının daha fazla bilinir, görülür ve anlaşılır bir halk olmasını istediklerini söyledi.
Kutlay Erk, Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi’nden bir heyeti kabul etti. Erk, kabulde yaptığı konuşmada, diplomaside çeşitliliğe ve yaygınlığa verdikleri öneme vurgu yaparak, İşadamları Konseyi ile özellikle bir toplantı yapmak istediğini söyledi.
Erk, bu dönem ve önümüzdeki dönemlerde Dışişleri Bakanlığı’nın kendi siyasi diplomasisi yanında yerel yönetimler üzerinden şehir diplomasisi, sivil toplumlarla birlikte sivil toplum diplomasisi, yurttaşlarla birlikte de yurttaş diplomasisi yaparak, tüm dünyada ulaşabilecekleri her kuruma ulaşmak istediklerini belirtti.
“Kendi halkımızı ve kendi davamızı kendi bakış açımızla anlatmak istiyoruz. Daha fazla bilinir, görülür, anlaşılır bir halk olmak istiyoruz” diyen Erk, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’nin de yurt dışına yönelik bayağı etkili çalışmaları olduğunu kaydetti.
Erk, sivil toplum diplomasisinde nasıl bir işbirliği yapabileceklerini, kapasitelerinin ne olduğunu, nereye ulaşabileceklerini görerek, Dışişleri Bakanlığı olarak faaliyetlerine nasıl destek verebileceklerini konuşacaklarını söyledi.

 

Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR