İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kipr xəbərləri - (20 avqust)

1422 20.08.2013 13:08 Yavru Vatanın səsi A A
HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

CTP-BG Parti Meclisi, hükümet kurma çalışmalarına öncelikli olarak DP Ulusal Güçler ile devam edilmesi kararı aldı. CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında dün akşam toplanan parti meclisi, yaklaşık 3 saat süren toplantıda, UBP ile DP Ulusal Güçler’den, CTP-BG’nin sunduğu hükümet programına gelen yazılı yanıt ve değerlendirmeleri görüştü. CTP-BG Parti Meclisi, yazılı yanıtları değerlendirmesinin ardından hükümet kurma çalışmalarını perşembe gününe kadar DP Ulusal Güçler ile sürdürme kararı üretirken, bu konuda Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu’na yetki verdi. CTP-BG Parti Meclisi, DP ile yapılan görüşmelerin tamamlanmasından sonra perşembe akşamı yeniden toplanarak, görüşmelerin sonuçlarını değerlendirecek ve bundan sonraki süreci belirleyecek. 

CTP-BG Parti Meclisi, Kıbrıs Türk halkının çözüm bekleyen yığınla sorununun bulunduğunu belirterek, olası en yararlı sonucun yaratılabilmesi ve yapısal reformlara imza atacak, uyumlu ve istikrarlı bir hükümetin bir an önce oluşturulması gerektiği gerçeğine işaret etti. CTP-BG Parti Meclisi bu değerlendirme ışığında, DP-Ulusal Güçler ile ülkenin önünü açacak, yeniden yapılanmayı yaşama geçirecek bir koalisyon hükümeti oluşturma konusundaki resmi görüşmeleri yürütmek için Genel Başkan Özkan Yogancıoğlu ile Merkez Yönetim Kurulu'nu yetkilendirdi.

DOĞU AKDENİZ’DE HAVA TATBİKATI

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in, Doğu Akdeniz bölgesinde büyük bir hava tatbikatı yapacakları ve tatbikatın önümüzdeki Eylül ayının ikinci yarısında icra edileceği haber verildi.

Tatbikatın, tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’inin korunması senaryosunu da içereceğini haber veren Simerini gazetesi, Rusların, Baf’taki “AndreasPapandreu Hava Üssünü” kullanma taleplerinin de yeniden gündeme geldiğini anımsattı.
Simerini, “Sigma” televizyonunun dün yayımladığı bilgilere dayandırdığı haberinde, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in, şimdiye kadar bölgede yapılan en büyük ortak hava tatbikatını gerçekleştireceklerini yazdı. Simerini, Rum Savunma Bakanı FotisFotiu’nun, tatbikatla ilgili bilgileri teyit ettiğini kaydetti.

Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR