İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kiprdən yeni xəbərlər (27 iyun)

446 27.06.2013 13:23 Yavru Vatanın səsi A A

DAÜ MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet töreni yapıldı.DAÜ Atatürk Stadyumu’nda geçen akşam gerçekleştirilen törende, 36 ülke mensubu 1500 öğrenci mezun oldu. Böylece DAÜ’nün verdiği mezun sayısı da 39 bini aştı.
Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak törende yaptığı konuşmada, DAÜ’de kaliteli bir eğitim verildiğini; bu eğitimde üniversitenin altyapısı, laboratuarları, sosyal tesisleri ve kütüphanesinin ciddi katkıları olduğunu belirtti.
DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Özkan Korun ise  mezunları, uluslararası donanımlı bireyler olarak yetiştirerek ailelerine teslim ettiklerini kaydetti.
Özgüveni tam bireyler yetiştirdiklerini söyleyen DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak ise DAÜ’nün çokuluslu yapısıyla Balkanlar, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika bölgelerini kapsayan coğrafyada uluslararası önemli yüksek öğretim kurumu olduğunu söyledi.

MEMUR SEN UAESEB TOPLANTILARINDA KKTC’Yİ TEMSİL ETTİ

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), Uluslararası Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) toplantılarına katıldı.
Memur Sen Genel Sekreteri Kağan Mındıkoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Memur-Sen’in 10-15 Haziran tarihleri arasında Makedonya’da yapılan UAESEB toplantılarına katıldığını belirtti.
UAESEB’nin kuruluşunda, 7 Türk Cumhuriyeti’ni temsilen Türk Eğitim-Sen (Türkiye), Azerbaycan Tahsil İşçileri Azad Hemkarlar İttifakı, Kazakistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası, Memur-Sen, Kosova Türk Öğretmenler Derneği, Ufuk Derneği (Makedonya) ve Kırgızistan Eğitim Sendikası bulunduğuna işaret eden Mındıkoğlu, gelecek yıl Kazakistan’da yapılması kararı alınan Temsilciler Kurulu toplantısında alınan kararlardan birinin de BM’nin Annan Planı Referandumu sürecinde söz verdiği gibi KKTC’ye yönelik izolasyonun koşulsuz bir şekilde kaldırılması ve KKTC’nin bağımsız bir Türk Cumhuriyeti olarak tanınmasını talep etmektir.

Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR