İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kiprdən yeni xəbərlər (21 iyun)

524 21.06.2013 12:10 Yavru Vatanın səsi A A

BAŞBAKAN SİBEL SİBER ABD BÜYÜKELÇİSİ KOENIG’İ KABUL ETTİ
 
Başbakan Sibel Siber, ABD Büyükelçisi John Koenig’i kabul ederek bir süre görüştü.
 Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Başbakanlıkta dün saat 9.00’da gerçekleştirilen kabulde, ABD Büyükelçisi John Koenig Başbakan Sibel Siber’e yeni görevinde başarılar diledi.

İSRAİLLİ DİPLOMAT’IN OĞLUNA DAYAK İSRAİL’DE GÜNDEME OTURDU
 
Güney Kıbrıs’taki İsrail Büyükelçiliğinde görev yapan bir diplomatın 15 yaşındaki oğlunun, iki yıl önce okuduğu okulda dövülmesinin, İsrail basınında yeniden gündeme geldiği ve Güney Kıbrıs’ın “ırkçı bir ülke olarak gösterildiği” belirtildi.
 Politis ve diğer gazeteler, İsrail’de diplomatların daha fazla haklar kazanması amacıyla başlatılan girişimler çerçevesinde İsrailli diplomatların ve ailelerinin hayatlarının tehlike altında olduğu iddialarının gündeme getirildiğini, örnek olarak da Güney Kıbrıs’ta iki yıl önce gerçekleşen olayın gösterildiğini yazdılar.
 Habere göre, İsrailli diplomatın 15 yaşındaki oğlu, Güney Lefkoşa’da okuduğu özel okulda okul arkadaşlarının ırkçı davranışlarına maruz kaldı ve saldırıya uğradı.
 Saldırganların elinden Türk arkadaşının sayesinde kurtulduğu belirtilen haberde, oğlunun dövülmesinin ardından İsrailli diplomatın ailesini de alarak Güney Kıbrıs’ı terk ettiği vurgulandı.

 


 

Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR