İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kiprdən yeni xəbərlər (20 iyun)

426 20.06.2013 13:09 Yavru Vatanın səsi A A


EROĞLU: “DAHA ÇOK BRANŞTA ULUSLARARASI OYUNLARDA YARIŞABİLİRSEK KIBRIS TÜRK GENÇLİĞİNE EN BÜYÜK TEŞVİK OLUR”
 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk sporcularına en büyük teşvikin, sporun daha çok branşında uluslararası oyunlarda yer almak olduğunu vurguladı.
 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Uluslararası Bilardo Federasyonu’nun üyesi olan Kıbrıs Türk Bilardo Federasyonu yetkililerini kabul etti.
 2012 Dünya Gençler 9 Top Bilardo Şampiyonası'nda Berk Mehmetcik’in üçüncü gelmesi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Eroğlu, dünya genelinden oyuncuların yer aldığı bir oyunda Kıbrıslı Türk gencin üçüncü gelmesinin çok önemli olduğunu, Kıbrıslı Türk sporcuların uluslararası turnuvalarda yer almasının da siyasi açıdan önem taşıdığını kaydetti.
 Eroğlu, “Daha çok branşta uluslararası oyunlarda yarışabilirsek Kıbrıs Türk gençliğine en büyük teşvik olur” dedi.
 Kıbrıs Türk Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu ise KKTC’nin 2006 yılından beridir kendi bayrağı altında uluslararası turnuvalarda yarıştığına dikkat çekti
 Tanınmış bir federasyon olmalarından dolayı omuzlarında ciddi sorumluluklar hissettiklerini kaydeden Burcu, KKTC’yi uluslararası oyunlarda en iyi şekilde temsil etme, yeni oyuncular yetiştirme ve uluslararası bilardo camiasını ülkeye çekme gibi önemli görevleri olduğunu kaydetti.

 İSRAİL “LEFKOŞA FIR HATTINDA”  BÜYÜK BİR HAVA TATBİKATI YAPTI
 
İsrail Hava Kuvvetleri’nin, “Lefkoşa FIR hattı” içerisinde dün akşam iki saat süren büyük çaplı bir hava tatbikatı yaptı.
 Politis gazetesi “12’inci Parsel Üzerinde 40 Savaş Uçağı… İsrail’den Lefkoşa FIR Hattında Bu Akşam Büyük Tatbikat” başlığıyla manşetten yayımladığı haberinde, tatbikat çerçevesinde, FIR içerisinde ve tek yanlı olarak ilan edilen Rum MEB’indeki 4,5, 6,7, 10, 11 ve 12’inci parseller üzerinde, İsrail’e ait yaklaşık 40 savaş uçağı ile koordinasyon amaçlı 5 adet “Gulfstream5” uçağının uçtuğunu yazdı.
 Rum kesiminin tatbikata katılım düzeyinin, İsrail uçaklarının Baf’taki “AndreasPapandreu” hava üssünü kullanımıyla artacağı kaydedildi.

Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR