İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kiprdən yeni xəbərlər (18 iyun)

441 18.06.2013 12:24 Yavru Vatanın səsi A A

HÜKÜMET PROGRAMI MECLİS GENEL KURULU’NDA OKUNDU

Başbakan Sibel Siber, KKTC'de yürürlükteki tüm mevzuatın hukukun üstünlüğü gereği olarak uygulanmasının, Hükümetin başlıca hedeflerinden olduğuna işaret ederek, bu çerçevede Hükümetin görev yapacağı sürede bu hususa hassasiyetle uyulacağını vurguladı.
 Siber, geçen dönemde hukuk kurallarına ve kamu yararına aykırı karar ve uygulamaların iptali veya uygulamalarının durdurulmasının sağlanacağını belirterek “Kamuyu zarara uğratan usulsüz uygulamalar, mevzuatın imkan verdiği ölçüde hiç tereddütsüz yargıya taşınacaktır” dedi.
 CTP-BG DP-UG ve TDP Koalisyon Hükümetinin Programı Meclis Genel Kurulu’nda okundu. Programın ilk kısmını Başbakan Sibel Siber, kalanını ise Maliye Bakanı Zeren Mungan okudu.
 Yaklaşık 1 saat süren 31 sayfalık hükümet programının okunmasının ardından saat 12.00 sıralarında genel kurul toplantısı tamamlanarak oturum kapatıldı.
 Hükümet programının okunmasından 2 tam gün sonra, Perşembe günü genel kurul yeniden toplanacak ve programla ilgili genel görüşme açılacak.
 Genel görüşmenin tamamlanmasının ardından, 1 tam gün sonra güven oylamasına gidilecek.

ÇIRALI: “AB’DE YAPILACAK HELLİM TESCİLİNİN KIBRISLI TÜRKLERİ DE KAPSAMASI KONUSUNDA GÖRÜŞMELER YAPILIYOR”
 
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çıralı, 2012 yılında AB Komisyonu’nun Kıbrıs Türk masasına ve AB üyesi ülkelerin elçiliklerine hellimin sadece Kıbrıs Rumların değil Kıbrıs Türklerin de ürünü olduğunun belirtildiğini kaydederek, AB’de yapılacak tescilin Kıbrıs Türklerini kapsaması konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi.
 Kuzey Kıbrıs’ta 2012’deki ihracatın yüzde 17’sinin hellim ihracatından oluştuğunu dile getiren Çıralı, Kıbrıs Türkünün en önemli kültürel ve ekonomik değerlerinden biri olarak kabul edilen hellimle ilgili olarak Oda bünyesinde çalışmalar yapıldığını belirtti, hellim üreticilerinden, ilgili paydaşlardan ve uzmanlardan oluşan “Hellim Tanıtım Grubu”na dikkat çekti.

HASİKOS: “HEDEF TMK’YA BAŞVURULARI ENGELLEMEK”
 
Rum İçişleri Bakanı SokratisHasikos, Rumların KKTC’deki eski malları için Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) başvurmalarını engellemek maksadıyla, bu malların Rumlar arasında alım-satımını serbest bırakan bir yasa tasarısı hazırladı. Yasa tasarısında, bu kategorideki mal alım satımları, devir vergisi veya herhangi başka bir harçtan muaf tutuluyor.

KIBRIS-GİRİT-MEİS ÜÇGENİNDE İSRAİL-YUNANİSTAN-GÜNEY KIBRIS ORTAK ASKERİ TATBİKATI
 
Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in ortak askerî tatbikat icra edeceği ve bu nedenle önümüzdeki gün ve haftalarda silahlı kuvvetlerini Güney Kıbrıs’a ve bölgeye yığacağı haber verildi.
 Ant1’in dün akşam yayınladığı haberi kaynak gösteren Alithia, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ve İsrail kuvvetlerinin Güney Kıbrıs’ta icra edilecek büyük ölçekli askerî tatbikat için hazırlık durumunda bulunduğunu belirterek şunları yazdı:
 “Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan’dan güçlü askerî kuvvetler önümüzdeki günler ve haftalarda Kıbrıs’ta ve bölgede toplanacak. Yunan ve İsrail savaş uçaklarının katılımıyla icra edilmekte olan büyük tatbikat önümüzdeki Salı ve Çarşamba günleri Kıbrıs hava sahası içerisinde devam edecek. Tatbikat geçen haftadan –Çarşamba gününden- beridir Kıbrıs’ın Güney’inde, Lefkoşa Tel Aviv ve Atina Uçuş Kontrol Alanı içerisinde uluslararası sularda devam ediyor.

 


 

Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR