İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kipr xəbərləri - (31 iyul)

457 31.07.2013 14:39 Yavru Vatanın səsi A A

 
DOWNER: “ZAMANIN KÖLESİ OLMAMAMIZ ÖNEMLİDİR” 

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı AleksanderDowner her iki tarafın da kendisine, olguların ilerlediğini görmek istediğini ilettiğini, bu nedenle Eylül ayında BM’de temaslarda bulunacağını açıkladı.
Rum radyosu Downer’ındün sabah Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis’le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, BM’nin Kıbrıs sorununda müzakerelerin ekim ayında yeniden başlaması için hazırlık yaptığını söylediğini duyurdu.
AleksanderDowner şu anda, müzakerelerin yeniden başlaması için doğru ön hazırlık yapılması maksadıyla hazırlık yapıldığını belirterek “zamanın kölesi olmamamız önemlidir” ifadesini kullandı.


DOWNER: “HEM KIBRIS TÜRK, HEM DE RUM TARAFI EKİM AYINDA MÜZAKERELERİN BAŞLAMASINI İSTİYOR”

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, hem Kıbrıs Türk hem de Rum tarafının Ekim ayında müzakerelerin başlamasını istediğini kaydetti.
Downer, her iki tarafın da bu yönde taahhüdü olduğunu ve tarafların Ekim’de görüşmelerin başlamasına istekli olduklarını, bunun beklentisini taşıdıklarını ifade etti.
UNFICYP’ten yapılan açıklamaya göre, DownerAnastasiades’le gerçekleştirdiği görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu ve basının sorularını yanıtladı.
Downer, bu sabah Rum Yönetimi Lideri Anastasiades ile bir saatten fazla birlikte olduğunu, dün de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla görüştüğünü anımsatarak, taraflarla Ekim ayında müzakerelerin yeniden başlamasıyla ilgili olarak görüştüklerini kaydetti.
Eylül ayında New York’a giderek BM ile bazı şeylerin nasıl göründüğüyle ilgili görüşeceğini kaydeden Downer, Ekim ayında adaya döneceğini belirtti.
Uzlaşı belgesiyle ilgili bir soru üzerine ise Downer, taraflara bu konuda BM tarafından kendi önderliğinde hazırlanan birer belge verildiğini belirtti. Downer bunun, Hristofyas, Talat ve Eroğlu arasında gerçekleştirilen görüşmelerde ortaya çıkan bazı fikir ayrılıkların da yer aldığı “tarihi bir belge” olduğunu kaydetti.
BM diplomatı, uzlaşı belgesinin bugüne kadar müzakerelerde üzerinde uzlaşılanların bir kaydı olması bakımından önemli olduğunu da dile getirdi.
6 Ağustos’a kadar Ada’da kalacak AleksanderDowner temaslarında, prosedürde izlenecek usulün görüşülmesine öncelik verecek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis’le ayrı ayrı görüşmeler yapacak, Ertuğ ve Mavroyannis’le de bir araya gelecek.
AleksanderDowner önümüzdeki Cuma günü AB büyükelçilerine Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ve bundan sonra atılacak adımlar hakkında bilgi verecek.

1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Toplumsal Direniş Bayramı, 1 Ağustos Perşembe günü tören ve etkinliklerle kutlanacak.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 37’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 55’inci kuruluş yıldönümü; Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin de 442’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler, her yıl olduğu gibi halka açık olacak.

BM GÜVENLIK KONSEYI KIBRIS BARIŞ GÜCÜNÜN SÜRESINI UZATTI

BM Güvenlik Konseyi dün aldığı karada BM Barış Gücü’nün Kıbrıs’taki gör

Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR