İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kipr xəbərləri (15 avqust)

630 15.08.2013 17:09 Yavru Vatanın səsi A A
EROĞLU: “KIBRIS KONUSUNDA ERKEN ÇÖZÜM ZAMANI GELDİ”


 Muratağa-Sandallar Şehitliği’ndeki törende konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta dili, dini, üzerinde egemen oldukları coğrafyaları farklı iki halk, iki devlet bulunduğunu vurgulayarak, “Kıbrıs Türk halkı bir bütün olarak kendi kendini idare etmekten vazgeçmeyeceğini kurduğu devleti, demokratik düzeni, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları ile ortaya koymaktadır” dedi.
 Rum tarafı sözlerinden geri adım atmaz, sulandırmaya, çarpıtmaya kalkışmazsa Ekim ayı başlarında kalınan yerden Kıbrıs görüşmelerine devam edilebileceğini söyleyen Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının tavrının net olduğunu, Kıbrıs konusuna erken bir çözüm zamanının geldiğini belirtti.
 Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının iyi niyetli, barışçı ve çözüm yanlısı olduğunu vurguladı.
 Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargo ve izolasyonların son bulmasını isteyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bu anlamlı günde ve şehitlerimizin huzurunda, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ilgili tüm üçüncü ülkelere, Rum komşularımızın bizim haklarımızı gasp etmelerine, bizi izolasyon ve ambargo altında tutmalarına daha fazla izin vermemeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

 

EROĞLU, TÜRKİYE KONFEDERASYONLAR TOPLULUĞU HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve beraberindeki heyeti kabul etti.
 Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu’nun KKTC adına gönüllü lobicilik yapmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “ülkemiz adına da Kıbrıs gerçeklerinin anlatılması bizi mutlu eder” dedi.
 Ambargolar altında olan KKTC’nin dış dünyaya açılma sıkıntısı yaşadığını dile getiren Eroğlu, ambargolar nedeniyle yabancı yatırımcıların ülkeye gelmelerinin engellendiğini söyledi.
 Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye’nin adada bir anlaşma arzusu içinde olduğunu ve bunu ispatladığını belirterek, Rum tarafının anlaşma konusunda isteksiz davrandığını vurguladı.
 Bu nedenle izolasyonların bir an önce kaldırılması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs’taki olayları başlatanların, şu anda Avrupa Birliği üyesi olduğunu söyledi.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI ERK, ALMANYA KONSOLUSU ÖZDEMİR’İ KABUL ETTİ
 
Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, Almanya’nın KKTC Werl Fahri Konsolosu Kandemir Özdemir’i kabul etti.
 Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlık binasında yaklaşık bir saat süren görüşmeye Müsteşar Hilmi Akil de katıldı.
 Açıklamaya göre Kandemir Özdemir görüşmede, fahri konsolosluk hizmetleri ile ilgili bilgi aktardı ve önümüzdeki dönemde yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

YDÜ 23 BİN DÜNYA ÜNİVERSİTESİ İÇİNDE "VARLIK GÖSTERME" AÇISINDAN İLK 500'DE


 Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ), 23 bin dünya üniversitesi arasında "varlık gösterme” açısından ilk 500'de yer aldığı bildirildi.
 YDÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, www.webometrics.info adresinde bulunan üniversite sıralamasında YDÜ “varlık gösterme” açısından 475’inci sırada yer alıyor.
 Aynı listede YDÜ, bilimsel başarıda 2 bin 122’nci, Avrupa sıralamasında 749’uncu sırada.
 Açıklamada, YDÜ’nün yakın zamanda, “İsviçre'de; Uluslararası En İyi Altın Kalite Üniversite Ödülü; Roma'da ; Uluslararası En İyi Altın Kalite Prestij ödülü; Frankfurt'da; Uluslararası En İyi Altın Kalite Üniversite Hastanesi Ödülü; Hollanda'da; Dünya'nın en iyi 14'üncü Robot Futbol Takımı ödülü” aldığı anımsatılarak “Gelişimini tamamlamış olan Yakın Doğu Üniversitesi zirveye oynarken, gelişmekte olan üniversitelere de öncülük etmenin gururunu yaşamaktadır” denildi


Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR