İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

Şimali Kipr xəbərləri (12 avqust)

370 12.08.2013 13:09 Yavru Vatanın səsi A A
MİLLETVEKİLLERİ BUGÜN AND İÇEREK GÖREVLERİNE BAŞLAYACAK
 
KKTC’de 28 Temmuz’da gerçekleştirilen Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde Cumhuriyet Meclisi’ne girmeye hak kazanan 50 milletvekili, bugün and içerek görevlerine başlayacak.
 Meclis’in seçimden sonraki ilk birleşimi bugün saat 10.00’da gerçekleşecek.
 And içme nedeniyle düzenlenecek törene tüm eski parlamenterlerin yanı sıra halk da davetli olacak.
 28 Temmuz’daki seçimde, Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler’den (CTP-BG) 21, Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) 14, Demokrat Parti- Ulusal Güçler’den (DP-UG) 12, Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) 3 milletvekili seçilmişti.


 GAÜ’DEN ULUSLARARASI YAPAY ZEKA UYGULAMALARI SEMPOZYUMU
 
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan “1. Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları” Sempozyumu uluslararası bilim insanlarını bünyesinde ağırlayacak.
 Sempozyum 6-8 Kasım 2013 tarihlerinde Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’de gerçekleşecek.

GÜNEY KIBRIS, YUNANİSTAN VE İSRAİL ARASINDA ENERJİ MEMORANDUMU İMZALANDI

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında, enerji ve su kaynaklarının kullanımına ilişkin karşılıklı anlayış memorandumu dün üç ülkenin yetkili bakanları tarafından Güney Lefkoşa’da imzalandı.
 Rum Politis gazetesi, memorandumda Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan’ın 2 bin Megavat gücünde elektrik kablolarıyla birbirlerine bağlanması çalışmalarının desteklenmesinin de öngörüldüğünü yazdı.

 


Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR