İnsanlara hürriyət, millətlərə istiqlal!

NİGARLA BAĞLI AÇIQLAMA

961 19.09.2012 15:26 Mətbuat bugün A A
Azerbaycan Kültür Derneyi Qadın Qollarının Nigarla bağlı açıqlaması

SEVGİLİ NİGAR
Nigar Yagublu’nun yaşadığı talihsiz ve ağır sürecin 17.Eylül tarihinde Sumgayıt Mahkemesinde verilecek karar ile başka bir boyutta devam edeceğine olan umut ve inancımız ne yazık ki hayal kırıklığı ile sonuçlandı.
Öncelikle büyük bir şansızlıkla yaşanan kazada hayatını kaybeden Aydın Acalov’a Allahtan rahmet ve acıl...
ı ailesine başsağlığı dileriz. Henüz dört yaşındayken Karabağ’da savaşan babasının yolunu gözleyerek hayatı anlamaya başlayan ve o tarihten bugüne kadar çocukluk, gençlik yıllarını onurlu bir mücadelenin yaşandığı aile ortamında geçiren ve bu mücadelenin tanığı olarak kalmak yerine, yürekli bir neferi olmayı yol seçen sevgili Nigar’a aile dostu Aydın beyin ölümüne şahit olmak hiç şüphe yok ki genç ömrünün en acı sınavlarından birini yaşatmıştır. Bu boyutu ile Nigar’ın manevi dünyasında yaşadıkları bugün onu sevenlerin kaygı içinde takip ettikleri maddi süreçten çok daha ağırdır.
Beklenmedik kazalar, istemeden yapılan hatalar insan hayatının en çetin sınavlarıdır ve elbette içinde yaşadığı devletin yasaları çerçevesinde hatalara karşı bedel ödenir.
Ancak Nigar’ın savunmasını üslenen avukatların açıklamalarına paralel Azerbaycan kamuoyunda da seslendirilenler bu güne kadar trafik kazalarındaki uygulamaların dışında bir uygulamanın yapıldığı ve ortaya konan gerekçelerin temelden yanlış olduğudur. Bu çerçevede ulusal ve uluslar arası düzeyde Azerbaycan’a yapılan müracaatlarda yasaların uygulanmasıyla ilgili zorunlulukların, temayüllerin, toplumsal hassasiyetlerin gerek yasal, gerekse insani açıdan değerlendirilmesi gerektiği görüşü paylaşılmaktadır.
Ankara Azerbaycan Kültür Derneği Genel Merkezi ve tüm şubeleri olarak Nigar Yagublu’nun gözaltına alınması ile ilgili süreci kaygıyla izlemekteyiz. Bu olayın bu yıl 100 yılını kutlayan Müsavat Partisinin tarihinde yaşadığı adaletsizliklerden biri daha olması ihtimalini, 17. Eylülde Nigar ile ilgili kararın ardından üzüntü içerisinde paylaşıyoruz.
Sevgili Nigar,
Musavat Azerbaycan’ın siyasi tarihi ve gururudur. Bu partinin meclis üyesi ve Gençler Teşkilatı Başkan yardımcısı olarak inançla sürdürdüğün mücadelede kadın-erkek ayrımı yapmadan ya da bu alanda herhangi bir imtiyaz kullanmadan cesaretin ve ideallerinle yol aldın. Bugünde büyük bir talihsizlik yaşadığın bir olayın içinden geçerken aynı duruşu sergilediğine ve sadece adalet beklediğine inanıyoruz. Mehmet Emin Resulzade tarafından 63 yıl önce kurulan bu ocağın tüm üyeleri duaları ile senin ve değerli ailenin yanındadır.
NESRİN ASKERAN ÜNAL
AZERBAYCAN KÜLTÜR DERNEĞİ
KADINLAR KOLU BAŞKANI

Bizim partnyorlarımız

XƏBƏR LENTİ

BÜTÜN XƏBƏRLƏR